Niektóre osoby myślą, że po zjedzeniu makaronu przytyją. Istnieje makaron durum, który ma niski indeks glikemiczny więc jest zdrowszy i mniej kaloryczny oraz zawiera więcej błonnika. Pszenica durum jest wyższej jakości.
Propozycja, która wygląda mało zachęcająco :D
Składniki:
- makaron durum
- mrożony szpinak
- pierś z kurczaka
- pół łyżeczki masła, trochę czosnku, pieprz i sól
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy. Pierś z kurczaka kroimy na kawałeczki i smażymy na odrobinie oliwy. Do kurczaka dodajemy szpinak, pół łyżeczki masła, trochę czosnku, pieprzu i soli.
Proporcje kurczaka, szpinaku i makaronu zależą od Was :)
Swój znalazłam w biedronce. Warto od czasu do czasu zjeść makaron.
Świetny przepis! :) Nieważne jak wygląda, lecz jak smakuje ,jak bardzo jest wartościowy oraz jak bardzo może się przycyznić do naszej diety. :D
OdpowiedzUsuńja uwielbiam szpinak P:)
OdpowiedzUsuńFakt,jakoś boję się jeść makaron. Rzadko zdarza mi się przygotowywać z niego potrawy. Jeśli już coś pichcę to staram się robić coś wymyślnego ;)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować :) Nowy post :]
OdpowiedzUsuńhttp://doniax.blogspot.com
Tak podany makaron uwielbiam :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog, przydadzą mi się twoje posty i to bardzo ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam
Ja biegam i często jem makaron- świetne źródło węglowodanów złożonych, błonnika ( w wypadku pełnoziarnistego) oraz można wymyślać miliony własnych kombinacji.
OdpowiedzUsuńboje sie jesc makaron :/
OdpowiedzUsuńNiepotrzebnie, ponieważ są to węglowodany złożone i one dają nam siłę i uczucie sytości :)
Usuńteż jem makaron ze szpinakiem :) pyychaa : *
OdpowiedzUsuńoxox, Wandzik. Zapraszam do komentowania : ) :*
Makaron pełnoziarnisty i sos szpinakowy ostatnio gościł u mnie:) Pychotka:)
OdpowiedzUsuńPropozycja wygląda całkiem nieźle, niestety nienawidzę szpinaku.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam;)
ciekawy przepis ;D
OdpowiedzUsuńPrzepis wydaję się być ciekawy :)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie wygląda zachęcająco, bo to moje ulubione danie :D
OdpowiedzUsuńDuzo dobrego słyszałam o tym makaronie!! Jutro muszę udać sie do Biedronki i zakupić go :)
OdpowiedzUsuńΙ'll immediately grasp your rss feed as I can not in finding your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you'vе аny?
OdpowiedzUsuńPleаse permit mе reаlize ѕо that
I could ѕubѕcribe. Thanks.
my ωebpage :: water filters home
slyszalem juz o nim w wiem co jem ;)
OdpowiedzUsuńswietnie ;>
Musze kiedyś spróbować :D
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie
http://landryna66541.blogspot.com/
trzeba będzie kupić ;D
OdpowiedzUsuńsłyszałam o nim, ale nie jadłam. za szpinakiem nie przepadam ;d
ja robię go trochę bardziej na tłusto, ale cóż. Żeby był jeszcze smaczniejszy możesz zamienić pieprz na ostrą paprykę, dodać dwie szczypty gałki muształowej i jogurtu naturalnego (tylko zdejmij najpierw wszystko z ognia i trochę odczekaj, bo jeśli dodasz jogurtu na ogniu to się zsiądzie :)) ja dodaję do tego śmietany 12% zamiast jogurtu i sera żółtego, choć czuję, że grzeszę :P na szczęście takie szaleństwo tylko raz na jakiś czas :)
OdpowiedzUsuń